Werkwijze

De naam Buro’sma staat voor Sieb Miedema Advies. Belangrijk is dat u een onafhankelijk advies krijgt. Dit betekent dat u voor wat de aanleg betreft niet vastzit aan een bepaalde leverancier of uitvoerder. Met een ontwerp van Buro’sma kunt u zelf offertes voor aanleg, materialen en beplanting aanvragen. Ook kunt u uiteraard zelf de uitvoering ter hand nemen en eventueel aanwezige materialen hergebruiken.

Intakegesprek

Als u een ontwerp wilt laten maken kom ik bij u langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek (m.u.v. reiskosten, € 0,20 per km). Daarin nemen we uw wensen en mogelijkheden door en inventariseer ik het terrein en de omgeving. Zo’n intakegesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Daarin komt o.a. ook uw budget aan de orde zodat het ontwerp hierop afgestemd kan worden. Aan de hand van het intakegesprek stuur ik u een persoonlijke offerte voor de ontwerpkosten. Na ondertekening kunnen de ontwerpwerkzaamheden beginnen. De grootte van het perceel geeft een indicatie voor de ontwerpkosten (zie prijsindicatie), welke kunnen variëren afhankelijk van het wensenpakket.

Het ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen:

Schetsontwerp

Uw wensen en ideeën uit het intakegesprek, de inventarisatie en mijn inspiratie voor de opdracht vormen met elkaar de basis voor het schetsontwerp. Het schetsontwerp kun je zien als een voorlopig ontwerp waarin de onderdelen van de ‘puzzel’, qua beeld en gebruik, samenkomen tot één ruimtelijk concept. Dit schetsontwerp spreken we samen door om helder te krijgen of alle ideeën en wensen goed tot hun recht komen.

Definitief ontwerp

Naar aanleiding van de bespreking van het schetsontwerp stel ik een definitief ontwerp op. Dit is een tekening op schaal met daarop de ruimtelijke indeling en de lijnvoering. Ook de gekozen materialen en maatvoering worden hierbij aangegeven.

Beplantingsplan

Het definitief ontwerp wordt nader uitgewerkt in een beplantingsplan. Dit is een tekening op schaal die de plaatsing van de beplanting aanduidt. De tekening gaat vergezeld van een lijst met plantnamen in Latijn en Nederlands en de belangrijkste planteigenschappen zoals standplaats, bloeitijd, kleur en hoogte .

Prijsindicatie ontwerpkosten

Oppervlakte                 ontwerpkosten

100 m2                            € 750
500m2                            € 1500
1000m2                          € 2250
2000m2                         € 3000

 

begeleiding, advies   € 75 per uur
reiskosten                     € 0,20 per km